De beste fitnessapparatuur voor jou!

fitnessapparatuur

Lees in deze blog over de voor- en nadelen van de hometrainer, roeitrainer, crosstrainer en loopband. Het zijn fitnessapparaten die zich door de jaren heen bewezen hebben in gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Ondanks dat gegeven zijn er enorme verschillen tussen de apparaten, het is van belang dat je die weet voordat je ermee gaat trainen.

Hometrainer

De kans is groot dat de hometrainer de oudste is onder de fitnessapparaten. Hierdoor kan dat -het heeft zichzelf bewezen- nog wat meer naar voren gehaald worden. In ieder geval wordt de hometrainer veelvuldig ingezet in de medische wereld. Als het geen gezonde beweging zou zijn, dan liet een cardioloog de patiënt niet fietsen, maar liet de arts een andere beweging op een beter fitnessapparaat maken. Ook fysiotherapeuten zetten een hometrainer veelvuldig in. Vast staat dat hometrainers veelvuldig door senioren worden gebruikt. De fietsende beweging kun je tot op een hoge leeftijd maken. De conclusie hierin is dat we hometrainers niet uit moeten vlakken in de rij van fitnessapparaten. Aangezien er veel verschillende modellen zijn, zoals de spinfiets, zijn er meerdere trainingen mogelijk. De sporter kan kiezen tussen vet verbranden of meer conditie. Wat ook fijn is, is de hometrainer inzetten als je stram bent. Je hebt bijvoorbeeld de tuin omgespit, een beweging die je niet gewend bent, dan ga je de andere dag fietsen en de spierstijfheid verdwijnt.

Roeitrainer

Een voordeel van een roeitrainer t.o.v. een hometrainer is dat je naast je benen ook de armen traint. De resultaten liegen er niet om. Van alle atleten hebben roeiers een heel goed figuur, of misschien wel het mooiste postuur. De verhoudingen van de benen en de armen zijn perfect en roeiers hebben een platte gespierde buik. De kans is groot, als het om het verkrijgen van een atletisch postuur gaat, dat de roeitrainer de beste is van de vier fitnessapparaten. Het moet wel effectief werken met afvallen door vetweefsel te verbranden.

Crosstrainer

Gelijk bij de roeitrainer bewegen op de crosstrainer de armen mee tijdens de training. Het klinkt als onbelangrijk, maar bij cardiotraining is het handig. Conditietraining m.b.v. een hartslagmeter gaat enorm efficiënt als veel spieren gebruikt worden. Dit maakt dat met een crosstrainer meerdere doelen te bereiken zijn. Blijf je lang op de crosstrainer bezig, dan moet je wel afvallen. Anderzijds als je interval training gaat doen op een crosstrainer dan verkrijg je een zeer goede conditie. Een crosstrainer heeft evenals de roeitrainer voordelen t.o.v. de hometrainer.

Loopband

De loopband valt in een andere categorie dan voornoemde fitnessapparaten. Bij de hometrainer, roeitrainer en de crosstrainer krijgt het lichaam geen schokken te verdragen. Blessures komen amper voor. Ander is dat met hardlopen. Je moet voortdurend op het voorste been ‘landen’ wat erg belastend kan zijn voor de enkel, knie, heup en rug. Om die reden is de loopband ongeschikt om af te vallen, en dit om de logische reden dat het lichaam bij overgewicht het nog zwaarder te verduren krijgt. Bij trainen op de loopband moeten dan ook de schoenen veel aandacht krijgen. Bij trainen op de hometrainer roeitrainer en crosstrainer zijn schoenen van de discounter goed genoeg, maar bij hardlopen moeten de schoenen goed steunen en dempen.

Conclusie

Bewegen is altijd gezond. Bekend is dat het merendeel van de mensen te weinig beweegt met de meest kwalijke gevolgen. Goed en gezond bewegen is niet moeilijk en dit dankzij veilig fitnessapparatuur zoals de hometrainer roeitrainer crosstrainer en de loopband. De apparatuur heeft amper tot geen instructies nodig. Er is een keuze waar je wilt bewegen. Menig fitness heeft een rij met zulk apparatuur staan en vaak nog een spinningklasje voor als je intensiever op de hometrainer wil trainen. Daarbij is al de fitnessapparatuur online te koop zodat je thuis kan trainen. Hierin zijn prachtige exemplaren leverbaar van zeer goede kwaiteit. Je moet dan denken aan een fitnessapparaat dat je aan je tablet kan koppelen, dat je dan zo virtueel door een gebied reist, en ondertussen slaat de tablet je trainigsresultaten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *